• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yüksük çorbası nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-09 21:58:00 -
Yüksük çorbası nasıl yapılır?

Geleneksel lezzetlerimizden olan ve severek tüketilen yüksük çorbası nasıl yapılır? Bu çorbayı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç var? Detaylar haberimizde....

MALZEMELER

1 su bardağı nohut

8 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 limonun suyu

HAMUR İÇİN;

2 su bardağı un

1 tutam tuz

1 yumurta

1 çay bardağı su

İÇ HARCI İÇİN;

250 g kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

YÜKSÜK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün. İç harcını hazırlamak için kıyma, yemeklik doğradığınız soğan ve karabiberi karıştırın. Hamur için unu, tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin. Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın. Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.

Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23