• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil İsrail engel olamadı! Filistinliler Mescid-i Aksa'ya akın etti

Yeniakit Publisher
2019-05-24 15:30:00 -
Katil İsrail engel olamadı! Filistinliler Mescid-i Aksa'ya akın etti

Katil İsrail'in çıkardığı tüm zorluk ve aşırı sıcağa rağmen 100 bini aşkın Filistinli, ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

Katil İsrail'in çıkardığı tüm zorluk ve aşırı sıcağa rağmen 100 bini aşkın Filistinli, ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da eda etti. İsrail, Ayrım Duvarı'yla çevrili Batı Şeria'dan 40 yaş altı erkeklerin Kudüs'e girişini engellerken, abluka altında bulunan Gazze'deki seyahat özgürlüğünden yoksun Filistinliler de kutsal şehre giremedi.

Filistinliler, İsrail'in çıkardığı tüm zorluk ve engellere rağmen ramazan ayının üçüncü cuma namazında da Mescid-i Aksa'ya akın etti.

On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasındaki kontrol noktalarını geçerek Harem-i Şerif'in yolunu tuttu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine çıkan yolları trafiğe kapatan İsrail polisleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi.

Saatler süren yolculuğun ardından Eski Şehir'in sokaklarından Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının üçüncü cuma namazında da Mescid-i Aksa'nın avlusunu hıncahınç doldurdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 100 bini aşkın Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı.

Hutbede Filistin davasına bağlılık vurgusu

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, bu haftaki cuma hutbesinde, Arap-İslam dünyasında yaşanan savaşların Filistin davasını unutturduğu ve işgalin kökleşmesini sağladığını ifade etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te yaşayanlar ile İsrail vatandaşı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya gelmelerinin önemini vurgulayan Şeyh Ebu Suneyne, zulmün zeval bulacağını ve adaletin tesis edileceğini dile getirdi.

Şeyh Ebu Suneyne ayrıca İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine dikkati çekerek, bu toprakların gerçek sahibi olan Filistinlilerin burada kalacağının altını çizdi.

 Namazın ardından izdiham yaşandı

Katil İsrail'in olağan günlerde Kudüs'e geçişlerine izin vermediği Batı Şeria'lı Filistinliler, Mescid-i Aksa'daki Kubbetu's Sahra ile Kıble Mescidi önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Filistin Kızılayının görevlendirdiği gönüllüler, Harem-i Şerif’in içinde sıcaktan etkilenenlere müdahale etti. Gönüllüler kalabalığın üzerine seyyar fıskiyelerle su serperek sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı.

Namazın ardından Aksa'nın kapılarında bir saatten uzun süren izdiham yaşanırken, şehrin dar sokaklarında kalabalıktan ve sıcaktan dolayı bazı Filistinliler fenalık geçirdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, en az 24 kişinin aşırı sıcak nedeniyle fenalık geçirdiği, güneş çarpmasından etkilenen 3 kişinin hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Bu sırada Mescid-i Aksa'nın kapılarında ve Eski Şehir olarak bilinen Kudüs'ün sur içi bölgesinde yüzlerce İsrail polisi hazır bekledi.

Abluka ve Ayrım Duvarı engel oldu

Katil İsrail, Ayrım Duvarı'yla (Utanç Duvarı) çevrili Batı Şeria'dan 40 yaş altı erkeklerin Kudüs'e girişini engellerken abluka altındaki yaklaşık 2 milyon nüfuslu Gazze'den de Filistinlilerin kutsal şehre girişine izin vermedi.

İsrail askeri kontrol noktalarından geri çevrilen on binlerce Filistinli erkek, ramazan ayında da Batı Şeria'nın dışına çıkamamış oldu. İsrail'in geçişine izin verdiği Filistinliler ise şafakla birlikte Kudüs'e geçebilmek için askeri kontrol noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Batı Şeria ile Kudüs arasında 2003'te inşa edilen 5 metre yüksekliğindeki beton duvar boyunca çok sayıda İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor.

Katil İsrail olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. İsrail ablukası altındaki Gazze'de yaşayanların ise ne Kudüs'e ne de başka bir yere seyahat etme hürriyeti bulunuyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail işgali altında tutuluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23