Pek çok kişi iftardan sonra hafif tatlılar yemeği tercih eder. Eğer sizde hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi denemek istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
1,5 su bardağı irmik
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeke
1 tatlı kaşığıl imon kabuğu rendesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO
2 paket vanilya
ÜST KATI İÇİN:
4 adet baklavalık yufka
ARALARI İÇİN:
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı süt
ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
İrmik, süt ve toz şekeri bir tencerenin içinde koyulaşana kadar karıştırın.
Daha sonra ocaktan alın ve içine limon kabuğu rendesiyle vanilyayı ekleyin.
Oluşan karışımı servis yapacağınız borcamın içine boşaltın.
Bu işlemin ardından muhallebinin üzerine baklavalık yufkaları koyun. Baklavalık yufkaların arasına bol miktarda tereyağı sürün.
Tatlıyı 180 derecelik fırına vererek 20-25 dakika pişirin.
Pişen tatlıyı pudra şekeri ile servis edin.
Afiyet olun...
Nasılkolay.com'dan alınmıştır.