• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geylani’den nasihatler... Sizi Allah’a çağırıyorum

Yeniakit Publisher
2019-05-19 14:10:00 -
Geylani’den nasihatler... Sizi Allah’a çağırıyorum

Geylani hazretleri bizlere öğütlemiştir, "Nefsini ve tabiî hevânı yok edeceksin. Daha sonra Hakk’tan gayri bilinen ne varsa göremeyecek, onları ölmüş bileceksin. Kurtuluşun bu yoldadır."

Ey cemaat!

Bana koşun; sözümü dinleyin ve uyun. Ben sizi Allah’a çağırıyorum. Sizi O’nun kapısına ve tâatine çağırıyorum. Kendim için sizi haylamıyorum. Münafık, halkı nefsi için haylar, Allah’a çağıramaz. İçi bozuk olan münafık, zevk ve safa arar, dünyayı ister.

Ey kendini bilmez. Sözlerimizi dinlemek sana giran geliyor. Hücrene kapanıyor, nefsinle ve kötü isteklerinle kalıyorsun. İlk önce sana, ermiş biri lazım. O, seni elinden tutup Hakk’a aparacak. Sonra nefsini ve tabiî hevânı yok edeceksin. Daha sonra Hakk’tan gayri bilinen ne varsa göremeyecek, onları ölmüş bileceksin. Kurtuluşun bu yoldadır.

İlk başta, Hakk yolunda saçları ağarmışların kapısına koş. Onlardan alacağını al, yine hücrene dön. Bu kez Mevlâ ile olursun. Bir sen, bir de O olur. Aradan bir zaman geçer, sen de kaybolursun. Sonra kim kalır, her halde anlarsın?

Bu hâl bitince sen başka olursun. Halk senden gönül derdine derman ister ve istediğini bulur. Doğruyu bulmuş olursun. Kim Hakk’a gitmek isterse sen götürürsün. Allah’ın izni ile Hakk’ı arayanlar sana gelir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23