AKİT SON DAKİKA
MEKKE CANLI YAYINMEDİNE CANLI YAYIN

Ege böreği nasıl yapılır?

Yufkadan yapılan hem pratik hem de çok lezzetli bir börek tarifi denemek isterseniz Ege böreği tarifini evinizde deneyebilirsiniz.

Sahurda doyurucu besinler tüketmek isteyenlere özel Ege böreği tarifi...

MALZEMELER:

- 4 adet yufka

İÇ HARCI İÇİN:

- 200 gram mantar

- 3 dal taze kekik

- 3 dal fesleğen

- Yarım kilo çökelek peyniri

- Yarım demet taze soğan

- Tuz

- Karabiber

- Kırmızı pul biber

- 2 su bardağı süt

- 1 yumurta akı

- Yarım su bardağı zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN:

- Çörek otu

YAPILIŞI:

Mantarları yıkayın ve ince ince doğrayın. Yıkayıp ince ince doğradığınız mantarları bir tavanın içinde soteleyin. Diğer iç malzemelerini bir kabın içinde tamamen özdeşleşinceye kadar karıştırın. Sotelenen mantarları, iç malzemelerin içine koyarak tekrar karıştırmaya devam edin.

Yufkaların aralarına iç malzemeleri koyarak üst üste dizin. En üstüne susamı koyarak 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.