• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çikolatalı güllaç nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-04 17:40:00 -
Çikolatalı güllaç nasıl yapılır?

Ramazan Ayının vazgeçilmez sütlü tatlılarından olan güllacı çikolatalı iken yediniz mi? Eğer yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetli bir tatlı olan çikolatalı güllaç tarifini evinizde deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

- Damla çikolata

- 200 gram çilek dilimi

- 7 adet güllaç yaprağı

- 1 lt + 250 ml (6 su bardağı) süt
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeker

- 100 gr sütlü çikolata (parçalanmış)

- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Çikolatalı güllacımızı yapmak için ilk önce güllaçları ıslatıp yumuşatalım ve büyük boy fırın tepsisinin içerisine koyalım. Ardından tencerede şeker ve kakaoyu karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı süt ekleyelim ve ocağa koyalım.

Kaynama işleminden sonra tencerenin altını kapatıp çikolataları koyalım. Çikolata eriyince geri kalan 3 bardak sütü de ilave edelim.

SOSU İÇİN:

Büyük bir tepsinin içine güllaç yapraklarını yerleştirdikten sonra 1 kepçe sos gezdirelim. Yumuşadıktan sonra da vakit kaybetmeden tart kalıbına alalım. Her 2 katta bir aralara çilek ve damla çikolata ekleyelim.

En üst kısmı da yaptıktan sonra arta kalan sosu tepeden dökelim ve ortalama 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletelim.

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23