• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu yiyecekleri iftar sofranızda bulundurmayın!

Yeniakit Publisher
2018-06-05 08:43:00 -
Bu yiyecekleri iftar sofranızda bulundurmayın!

Ramazan ayında tükettiğiniz bazı yiyecekler, kilo almanıza neden olabilir. Ramazan ayında vücut uzun süre aç kalacağından, metabolizma yavaşlar ve alınan kalorilerin hepsi yakılamaz. Bu nedenle Ramazan ayında beslenme düzeninize normalden daha fazla dikkat etmeniz gerekir.

BÖREK VE POĞAÇA

Özellikle sahurda tüketilen doğru besinler, gün içerisindeki açlığı önler ve yorgunluğu azaltır. Sahurda yenilen börek ve poğaça gibi yüksek karbonhidrat içeren yiyecekler, fazla kalori içerir. Ramazan ayında metabolizma yavaşladığı için de alınan fazla kalori vücutta yağ olarak birikir. Bu nedenle sahurda yulaf ezmesi, yumurta ve yoğurt gibi besin değeri yüksek gıdalar tüketmelisiniz.

PİLAV VE MAKARNA

İftarda fazla tüketilen pilav ve makarna, yüksek karbonhidrat içerdiğinden kilo almaya neden olur. Bu nedenle tükettiğiniz miktara ve zamana oldukça dikkat etmelisiniz. Örneğin her gün pilav ya da makarna çeşitlerini yemek yerine, sebze ağırlıklı beslenebilirsiniz.

ASİTLİ İÇECEKLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İftarda susuzluğunuzu bastırmak için asitli içecekler tüketmeyin. Çünkü asitli içecekler çok fazla şeker içerdiğinden, vücudun yağlanmasına neden olur.

ŞERBETLİ TATLILAR

Ramazan ayında tüm gün aç kalmanın etkisiyle tatlı yeme isteği artar. Ancak künefe, baklava ve tulumba gibi şerbetli tatlılardan kaçınmanız gerekir. Güllaç, muhallebi ve meyveli tatlılar daha az kalori içerdiğinden, kilo almanızı önleyebilir.

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23