• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu içecek 8 saat tok tutuyor!

Yeniakit Publisher
2018-06-05 14:43:00 -
Bu içecek 8 saat tok tutuyor!

Oruç tutanların mümkün olduğunca vücudun su ihtiyacını karşılayacak yiyecekler tüketmesi gerektiğini söyleyen Sağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, hem su ihtiyacının giderilmesinde etkili olduğu hem de sağlığa yaptığı katkılar nedeniyle domates ve domates suyu tüketilmesini önerdi.

8 SAAT TOKLUK SAĞLIYOR

Bugün, bu meyveyi çorbalarda, salatalarda, yemeklerde ve meyve suyu olarak kullanıyoruz. Domates suyu, meyvenin en besleyici formudur ve sağlık için birçok faydası vardır. Domateste bulunan likopen güçlü bir antioksidandır, kanser de dahil olmak üzere bir dizi hastalığı önler. Ayrıca 8 saat süreyle tokluk hissetmemizi sağlıyor. Özellikle oruç tutan kişiler için domates suyu büyük fayda sağlıyor.

DOMATESİN KABUKLARI SOYULMAMALI

Prof. Dr. Özyaral, domateslerin işlenmesiyle biyoyararlanımının arttığına işaret ederek, "Yani salçası, suyu, püresi, haşlanmış ya da közlenmiş haliyle de domatesteki likopen yoğunluğu yaklaşık dört misline kadar çıkabilir. Bu da domates suyunun taze domateslerden çok daha iyi bir likopen kaynağı olduğu anlamına gelir. Likopen, domatesin kabuğunda yoğun olarak bulunur. Dolayısıyla domates tüketilirken kabukları asla soyulmamalıdır" dedi.

DOMATES SUYU NASIL HAZIRLANIR?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Domatesin sindirim sistemini güçlendirdiğini vurgulayan ve "Zengin lif içeriği, hafif bir müshil işlevi görür, safra üretimini uyararak kabızlık, kramp ve aşırı şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırır" ifadesini kullanan Özyaral, domates suyunun hazırlanışı ile ilgili de bilgi verdi: "6-8 büyük domates, 2 kereviz sapı, 1 orta büyüklükte kuru soğan, taze frenk soğanı, 6-7 adet taze sarımsak ya da 4-5 diş sarımsak, 2 adet kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.

Önce tüm malzemeler küçük parçalar halinde doğranır ve bir karıştırıcı yardımıyla iyice parçalanır. Bu karışım büyükçe bir tencereye alınır ve içerisine baharat eklenir. Daha sonra ağır ağır karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kaynatılır. Karışım çorba kıvamına gelince ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır. Ardından bir karıştırıcıya konulur, iyice homojen bir hale gelinceye kadar çekilir."

 

 

 

 

Kadınvekadın.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23