• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beni deniz kıyısına defnedin...

Yeniakit Publisher
2017-05-30 15:29:00 -
Beni deniz kıyısına defnedin...

Beni deniz kıyısına defnedin...

Barbaros Hayreddin Paşa: Büyuk Türk denizcisi, Amiral... Devlet adamı. Korsanlıkla işe başladı. Osmanlı Devleti’nin Kaptan-ı Deryalığı’na kadar yükseldi. Kardeşleri Oruç ve İlyas da denizci idi. Kızıl sakalından dolayı onlara “Barbarosa” demişlerdi. Venedik’lilerin korkulu rüyasıydı. Preveze’de Andrao Dorya’yı kati olarak yendi. Hatıralarını yazdırdı. Osmanlı edebiyat ve tarihinin hazinelerinden birisidir. 

Kuzey Afrika’yı fethetti ve Osmanlı Devleti’ne kattı.

Endülüs Müslümanlarının imdadına koştu.

Osmanlı Kaptan-ı Deryalığı’na tayini için Haleb’teki sadrazamla buluşmaya gitti. Makbul İbrahim Paşa’ya “Amerika’ya gitmeyi teklif etti”. Fakat kabul ettiremedi. Beşiktaş’taki sahil sarayında vefat etti ve yine Beşiktaş’taki türbesine gömüldü. Türk milletinin minnet hisleriyle çevrili yatmaktadır.

Son anlarında ölüm döşeğinde bile gözü denizlerde idi. Havayı kontrol ediyor, “Ben denizde olsam yelkenleri indirtirdim” gibi şeyler söylüyordu. Nihayet, vasiyet etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ben öldüğüm zaman beni deniz sesi işitilecek bir yere defnediniz...” Nitekim öyle oldu, Beşiktaş’taki türbesinde o her sene Türk denizcileri tarafından ziyaret edilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23