• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baklava şerbeti nasıl yapılmalıdır?

Yeniakit Publisher
2018-06-12 15:42:00 -
Baklava şerbeti nasıl yapılmalıdır?

Bayramın vazgeçilmez tatlılarından olan baklavanın şerbetini hazırlarken bazı püf noktalara dikkat edilmektedir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdır. Mesela şekerpare, kalburabastı gibi hamurlu tatlıların şerbeti çok sıcak ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksin.

Lokma tatlısı gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız, çok cıvık bir şerbet olmaması gerekir. Yufkası tek tek açılan tatlının çeşidine göre de şerbet ayarı farklılık gösterir. Örneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık, tatlının soğuk olması gerekir ki gevrekliği kaybolmasın.
Antep baklavasına şerbet verilirken hem tatlı hem de şerbet sıcaktır. Hatta baklava şerbetin içinde kaynar.

EV BAKLAVASINA ŞERBET NASIL VERİLİR?

40 cm.lik yuvarlak bir tepsi baklava için

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 iri dilim limon

Bir çay kaşığının üçte biri tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerlenecektir.

Eğer içine limonu kabuklu atmayacaksanız, çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce ekleyin. Şerbeti ocaktan almadan hemen önce eklerseniz, şerbet şekerlenir.

Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın daha sonra 30 dakika kaynatmaya devam edin. Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ki, tatlı şerbeti hemen içine çekip hamurlaşmasın.

Gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar bekletip ardından tatlıya dökün. Tatlınız biraz kalınsa ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki sert kalmasın.

Şerbeti bekletme süresi oda sıcaklığına bağlı olarak değişiyor. Eğer tatlı sıcak bir yerde ise şerbeti 15 dakika bekletmek yeterli. Soğuk bir mutfakta ise 10 dakika bekletmek yeterli.

 

 

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23