• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi hata'

Yeniakit Publisher
2016-07-23 11:34:00 -
'S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi hata'

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması KPMG'nin Türkiye Başkanı Ferruh Tunç, kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's'un (Samp;P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin, tutum ve teknik içerik bakımından yanlış olduğunu belirterek, "Darbe girişiminin önüne geçilmesinin ertesi gününde verilen bu notun ne gibi bir uzmanlık ve yetkinliği temsil ettiğini anlamak güç" dedi.

Tunç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının attıkları adımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Samp;P'nin, Türkiye'nin notunu düşürmesini tutum ve teknik içeriği bakımından yanlış bulduğunu söyleyen Tunç, "Darbe girişiminin önüne geçilmesinin ertesi gününde verilen bu notun ne gibi bir uzmanlık ve yetkinliği temsil ettiğini anlamak güçtür. Kredi derecelendirme kuruluşları dünyanın halen içinde olduğu ekonomik krizlerdeki paylarını hatırlamalı, uç tutumlar yerine sorumlu tutumlar almalılardır." ifadesini kullandı.

Tunç, yaşanan olayların ekonomiye etkisini değerlendirirken, "İş dünyasının, kamunun da destekleyici uygulamalarıyla geçiş sürecinin güçlüklerini aşabileceğini ve topyekün rekabetçi bir kurumsallaşma yönünde ilerleyeceğini ümit ediyor, karınca kararınca buna destek olmaya çalışıyoruz. Seyirci konumuyla tahminler sıralamaktan çok, sorumluluk ve yönetim becerisi göstermek zamanıdır." dedi.

Türkiye'nin kurumlarına hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirten Tunç, "Sonuna kadar bağımsız, her zaman olduğu gibi teknik uzmanlık konusunda titizlenerek, ülkemizin kurumlarına hizmet etmeyi sürdüreceğiz. İş hayatının, ülkemizin demokratik, müreffeh, adil ve özgür geleceğinde sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Kendi sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Tunç, Türk iş dünyasının gelecek planlarına yönelik olarak da "Türkiye'de şirketlerin ümitsiz olmasını gerektiren bir acz içinde olmadığına kuvvetle inanıyorum. Çok sıcak günler yaşıyoruz. Bu günler geride kalıp, normalleşmenin yönünü, niteliğini değerlendirecektir yatırımcı. Tahminci değil, kurucu olma zamanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23