Ramazan ayında susuzluğunuzu gidermek ve kan şekerinizi yükseltmek için evde hazırlayacağınız şerbeti içebilirsiniz.
Malzemeler
- 6 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı vişne
- 10 adet kurutulmuş erik
ÖNE ÇIKAN VİDEO
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 5 gram taze zencefil
- 1 adet çubuk tarçın
Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye su doldurun. Bu suda, kabuklarını soyduğunuz taze kök zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, toz şekeri atıp karıştırın. Ardından saplarını ayıkladığınız kuru üzüm ve erikleri ekleyin. Kaynatma süresi 5 dakikayı geçmesin.
Taze vişneleri de katıp kaynatma işlemini 3 dakika daha devam ettirin. 3 dakikanın dolmasıyla tencereyi ocaktan alıp, oda ısında bekletin. Bu sırada çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili çıkarın. Ilık hale gelen şerbetinizi bir süzgeç yardımıyla sürahiye alın. Buzdolabına koyduğunuz Ramazan şerbetini içmek için iftarı bekleyin!