• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Peynirli sıkma tarifi

Yeniakit Publisher
2016-06-17 12:20:00 -
Peynirli sıkma tarifi

Peynirli sıkma tarifi

Malzemeler:

4 su bardağı un,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
1 paket toz maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar ılık su.

İçi İçin:

2 adet soğan,
1 kase tulum peyniri,isteğe bağlı patates de olabilir
2 çorba kaşığı tereyağı,
Kırmızı pul biber.

Yağlamak İçin:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tereyağı.

Yapılışı:

Bir kabın içine ılık su hariç tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.
Azar azar ılık suyu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örtelim ve 30 dakika dinlendirelim.

İçi için; soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım.
Tavaya soğanı, tereyağını koyalım ve kavuralım.
İçine kırmızı pul biberi ilave edip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra tulum peynirini ilave edelim ve karıştıralım.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım.

Teflon tavayı ısıtalım ve hazırladığımız hamurları arkalı önlü pişirelim.
Sonra her iki tarafını tereyağı ile yağlayalım ve uç kısımlarına tulum peynirli harçtan koyup, rulo şeklinde sıkıca saralım.

Peynirli Sıkmamızı sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23