• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oruç tutmanın inanılmaz faydaları

Yeniakit Publisher
2018-06-12 23:16:00 -
Oruç tutmanın inanılmaz faydaları

Oruç tutmak vücudumuzda birçok değişime sebep oluyor. Mide ve bağırsaklar oruç tutarken kendini toparlayacak vakit bulmuş oluyor. Oruç tutulduğunda, gün içinde kolesterol seviyesi genel olarak düşüş eğiliminde oluyor. 7 gün 24 saat çalışmaya devam eden, tükettiğimiz onlarca zararlı zararsız yiyecek ve içecek nedeniyle oldukça hırpalanan karaciğerimiz, oruç tutulduğunda kendisine biraz zaman ayırabiliyor ve dinleniyor.

BOŞALTIM SİSTEMİNİN DİNLENİP KENDİNİ TOPARLAMASINA DESTEK OLUYOR

Mide ve bağırsaklar oruç tutarken kendini toparlayacak vakit bulmuş oluyor. Özellikle oruç tutulmayan günlerde vücudunun ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasını yiyenlerdenseniz oruç tutarken tıpkı sindirim sisteminizde olduğu gibi boşaltım sisteminizde de bir iyileşme olduğunu fark edersiniz.

ORUÇ TUTMAK, HÜCRELERİN YENİLENME HIZINI ARTTIRIYOR

Birçok uzmanın görüşüne göre oruç tutulması durumunda hücrelerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ettikleri için yenilenme süreçleri hızlanıyor, bu sayede vücudumuz daha dinç ve oluyor. Öyle ki bu durumun insanın öğrenme seviyesini bile geliştirdiği söyleniyor.

BEYNİN DAHA SAĞLIKLI ÇALIŞMASINA YOL AÇIYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Oruç tutulmayan zamanlarda aşırıya kaçılan yeme-içmeler beyindeki kan dolaşımını azaltıyor. Oysa oruç tutulan zamanlarda vücut sindirimle her zamankinden daha az uğraşmak zorunda kaldığından kan dolaşımı daha hızlı oluyor. Bu da beynimizin sağlıkla çalışmasını, algılama ve öğrenme yeteneklerimizin daha da artmasını sağlıyor.

DAHA SAĞLIKLI DAMARLARA KAVUŞMAMIZI SAĞLIYOR

Oruç tutulduğunda, gün içinde kolesterol seviyesi genel olarak düşüş eğiliminde oluyor. Düşen kolesterol de damarların daha az zorlanacağı anlamına geliyor. Daha sağlıklı damarlar ve daha hızlı bir kan dolaşımı için fazla yemek yememek gerektiğini söyleyen uzmanlar, orucun da bu anlamda vücuda oldukça katkı sağladığını düşünüyor.

Daha sağlıklı bir hale gelen damarlar ve hücrelerin daha hızlı yenilenmesi de yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor.

Oruç tutarken edindiğimiz daha sağlıklı damarlar ve daha hızlı yenilenen hücreler, birçok faydasının yanı sıra, vücutta yaşlanma karşıtı bir etkisi de mevcut. Kan dolaşımı hızlandığı için ve hücreler hızla yenilendiği için cildimiz de yenileniyor.

KARACİĞERİN DİNLENMESİNE NDEN OLUYOR

7 gün 24 saat çalışmaya devam eden, tükettiğimiz onlarca zararlı zararsız yiyecek ve içecek nedeniyle oldukça hırpalanan karaciğerimiz, oruç tutulduğunda kendisine biraz zaman ayırabiliyor ve dinleniyor. Bu dinleme süreci de vücudumuzun çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına, karaciğerimizin her zamankinden daha iyi bir duruma gelmesine olanak sağlıyor.

HOŞGÖRÜLÜ VE HUZURLU OLMAYI SAĞLIYOR

Ramazan, empati duygusunun en yoğun olarak yaşandığı, yani insanın kendini karşısındakinin yerine koyarak düşünebildiği, onu anlamak için elinden geleni yaptığı bir dönem desek hiç de yanlış olmaz. Üstelik oruç tutmak, sabrın da bir göstergesi olduğundan insanlar bu dönemde çok daha hoşgörülü ve huzurlu oluyor, manevi olarak kendini çok daha tamamlanmış hissediyor. Sözün özü, orucun maddi ve manevi faydaları sayfalara sığmayacak kadar fazla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23