Hem sıcak yaz günlerinde hem de ramazan ayında hafif tatlılar yemek istiyorsanız bu tarifi evinizde deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 12 adet kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı Antep fıstığı
- 100 gr kaymak
ÖNE ÇIKAN VİDEO
- Sıcak su
BENMARİ İÇİN:
- 1 su bardağı damla çikolata
BULAMAK İÇİN:
- Antep fıstığı
YAPILIŞI:
Bir tencerenin içine şeker koyun ve şekeri ocağın üzerinde eritin.
Şekerli suyun içine kayısıları koyun ve şişene kadar bekletin.
Kayısılar suyun içinde şiştikten sonra bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın.
Kayısıların içine kaymak ekleyerek yeşil fıstıklara batırın.
Daha sonra kenarlarını benmari usulü eritilen çikolatanın içine batırın.
Afiyet olsun...
Yasemin.com'dan alınmıştır.