• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hurma yoğurt diyeti nedir?

Yeniakit Publisher
2018-05-15 20:42:00 -
Hurma yoğurt diyeti nedir?

Hurma diyeti nedir? Nasıl uygulanır? Sağlığa faydası ya da zararı var mıdır? Hurma yoğurt diyeti ile sizde fazla kilolarınızdan kısa sürede kurtulun. Detaylar haberimizde...

HURMA DİYETİ

Hurma yoğurt diyeti son zamanların en çok aranan popüler diyet listeleri arasında yer alıyor. Hurma yoğurt diyetini uygulayanlar 1 haftada 4 kilo verebildiklerini iddia ediyorlar. Hurma yoğurt diyetine aynı zamanda halk arasında hurma süt diyeti de denebiliyor.  Bunun söylenmesinin neden, hurma yoğurt diyetinde süt içeceğinin de ön planda olmasından kaynaklanıyor. Hurma diyeti 7 gün boyunca hiç ara vermeden yapılıyor. Hurma diyetinin amacı 1 haftada 4 kilo verdirmeyi amaçlıyor.  Ancak diyetin sonunda verebileceğiniz kilolar metabolizma hızına göre, 4 ile 7 kilo arasında değişebiliyor. Yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye göstermeye başladığı şu günlerde, popüler diyet listeleri arayışına girildi. Son dönemlerde internet ortamında en çok aranan diyetlerden biride hurma yoğurt diyeti, diğer ismiyle de hurma süt diyeti…Hurma yoğurt diyet programını uygulayarak 4 veya 7 kilo verebilirsiniz. İşte kısa süre içinde hızla kilo vermenizi sağlayacak hurma yoğurt diyeti listesi.

NASIL YAPILIR?

Kahvaltı: Bir bardak süt / süt / yoğurt ile 7 hurma

Öğle yemeği: Bir bardak süt / süt / yoğurt ile 7 hurma
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akşam yemeği: Bir bardak süt / süt / yoğurt ile 7 hurma

2. gün

Kahvaltı: 2/3 fincan süt / yoğurt / yoğurt ile 5 tane hurma

Aperatif: 2/3 fincan süt / yoğurt / yoğurt ile 3 tane hurma

Öğle yemeği: 2/3 fincan süt / yoğurt / yoğurt ile 5 hurma

Aperatif: 2/3 fincan süt / yoğurt / yoğurt ile 3 tarih

Akşam yemeği: 2/3 fincan süt / yoğurt / yoğurt ile 5 tane hurma

BUNLARA DİKKAT EDİN

 Günde 2 ila 3 litre su içmelisiniz.

Çay, kahve veya bitki çayları içebilirsiniz, ancak şeker eklememeniz gerekir.

Diyeti 3 veya 7 gün boyunca uygulayabilirsiniz.

FAYDALARI NELERDİR?

1-  Hurma yağ ve şekerler, kalsiyum, demir ve A vitaminleri içerir.

Süt ise, Protein, A vitamini, B6, B12, C ve asitler gibi 18 temel gıda maddesi içermektedir.

2-   Hurmalar ayrıca protein bakımından da zengindir. Proteinler sindirmek için zordur ve kalın bağırsaktan geçiş süresi uzar, bu da uzun bir süre boyunca kendinizi tam anlamıyla tok hissetmenizi sağlar. Dahası, proteinler ayrıca kasların inşa edilmesine ve onarılmasına da yardımcı olabilir.

3-  Hurma kan üretimi için gerekli olan iyi bir demir kaynağı olduğundan bağışıklığınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca vitaminler, mineraller, diyet lifi ve protein ile yüklüdür.

4- Hurmalar sadece alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi mevsimsel alerjilere karşı korur.

5-  Kabızlığı önler. Hurma yoğurt diyeti aynı zamanda diyet yaparken yaşadığınız kabızlık sorununu da gidermektedir. kabızlık çekiyorsanız hurmanın ve yoğurdun bağırsak çalıştırıcı özelliğinden faydalanaıp, bu diyet programını uygulayabilirsiniz.

6- Kalbinizi koruyun. Hurma yoğurt diyeti, LDL kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olan birçok farklı mineral içerir ve böylece bu diyet ideal bir kalp koruyucu diyet olmaya adaydır.

ÖNEMLİ NOT:

Hurma yoğurt diyeti sadece süt, hurma ve yoğurt içerdiği için bazı önemli vitamin ve minerallerden yoksundur. Bu nedenlerden dolayı sık ve uzun süreli uygulanması önerilmez. Her zaman olduğu gibi, herhangi bir diyet programını uygulamadan önce bir beslenme uzmanına danışmayı unutmayın.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23