Etli pide tarifi
MALZEMELER
Pide için
- 3.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı eritilmiş margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
ÖNE ÇIKAN VİDEO
- 2 yumurta akı
- Yarım limonun suyu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Üzeri için
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 5 soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 domates
- 5 sivribiber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Üzeri için, soğanları soyup piyaz doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan, et ve sarımsakları kavurun.
Et suyunu bırakıp çekince domates, biber salçası, sivribiber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Un, yumurta akları, eritilmiş ılık margarin, yoğurt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Pideleri servis tabaklarına alıp üzerlerine etli karışımı paylaştırın. Servis yapın.