• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘5 yılda 5 dakika gördüm’

Yeniakit Publisher
2016-06-18 18:37:00 -
‘5 yılda 5 dakika gördüm’

“Belçika’daki oğluma çok kırgınım çok. Gelin kabul etmiyor diye beni huzurevine bırakıp gitti. 5 seneden beri de sadece bir defa ziyaretime geldi. İnsan el kızı kabul etmiyor diye annesini huzurevine bırakır mı? Onun da 3 çocuğu var; bakalım yaşlandığında onun çocukları onu nereye bırakacaklar?” Bu sitem dolu sözler, Okmeydanı Darülaceze’nin kırgın sakinlerinden Seher Boztepe’ye ait...

Ordu’lu Seher Teyze oğluna son derece öfkeli: “Evladım! Ben oğlumu 9 ay karnımda taşıyıp, bir sürü sıkıntılar çekerek büyüttüm. Ama o, hayırsız gelinimin aklına uyarak anasını huzurevine bıraktı. Beni buraya bırakırken de devamlı arayıp soracağını söyledi. Ama 5 seneden beri ilk defa geçende öyle bir 5 dakikalığına yanıma uğrayıp elime 3-5 kuruş sıkıştırarak gitti. Ah sen bizim yüreğimizin nasıl yandığını bir bilsen. Buradaki yaşlıların birçoğu gece olduğunda yataklarına çekilip sabahlara kadar ağlarlar. Bizim yaşadığımız yürek acıları, kolay kolay katlanılacak şeyler mi? Eve el kızı girince durum böyle oluyor işte. Annenin hiçbir kıymeti kalmıyor. Oğlumdan başka bir de kızım var ama; o el kapısında. Damat da zaten kızıma ben annene kesinlikle bakamam demiş. Damada ve kızıma fazla kızamıyorum ama; oğluma çok kırgınım, çok. İnsan buralarda kendini çok garip hissediyor. Herkes çoluk çocuğunun yanında mutlu. Bizler ise bırakın çoluk çocuğu, bir yuva sıcaklığından bile mahrumuz. Eskisi gibi huzurevlerini ziyaret edenler de kalmadı. Önceden daha fazla gelen giden olurdu. Şimdi nerde... Şimdiki gençler bizi topluma yük olarak görüyor. Bak siz bizi unutmamışsınız, ziyaretimize gelmişsiniz. Allah ne muradınız varsa yerine getirsin. Allah sizi çok sevsin.”

“GENÇLERİ BAYRAMDA  ZİYARETİMİZE BEKLİYORUZ”

Darülaceze’ye yaptığımız ziyarette bizi en çok mutlu eden şey aldığımız hayır duaları oluyor. Elini öptüğümüz her büyüğümüzün dudaklarından gelen ziyaretçileri son derece mutlu edecek dualar dökülüyor. Seher Teyze de diğer büyüklerimiz gibi bize birçok dualar ediyor. 58 yaşındaki Seher Teyze’yi de daha şimdiden bayram heyecanı kaplamış. O da “Kısmet bakalım, bayramda ziyaretçimiz gelir mi” diyenlerden. Biz de Seher Teyze’mize eski bayramları soruyoruz. İlk önce yüzünden güzel bir tebessüm dökülüyor ve Seher Teyzemiz başlıyor anlatmaya: “Ah o günler, ne güzel günlerdi. Her şeyin bir tadı vardı. Buralarda insan bayramlarda daha bir garipleşiyor. Ziyaretçisi gelenler kısa bir anlık da olsa mutlu oluyorlar işte. Ziyaretçisi gelmeyenlerin durumunu ise siz sorun ne de ben anlatayım. Gençler ne olursa olsun özellikle bayramlarda huzurevindekileri unutmamalıdır. Biz bir ziyaretçi geldiğinde sanki kendi çoluk çocuğumuz gelmiş gibi seviniyoruz.”

Kaynak: Vakit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23